Vinter-olympiske Sportsgrene: Snowboarding

Vinter-olympiske Sportsgrene: Snowboarding
Vinter-olympiske Sportsgrene: Snowboarding

Video: Vinter-olympiske Sportsgrene: Snowboarding

Video: Vinter-olympiske Sportsgrene: Snowboarding
Video: Men's Snowboard - Big Air Finals | PyeongChang 2018 Replays 2023, December
Anonim

Snowboarding er en vinter-olympisk sport. Det består i at stige ned fra et snebjerg på et specielt bræt. På samme tid bærer snowboardere specielt udstyr. Denne sport kan klassificeres som ekstrem, da den er forbundet med sundhedsrisici.

Vinter-olympiske sportsgrene: snowboarding
Vinter-olympiske sportsgrene: snowboarding

Afhængigt af typen af skråning, hvorfra nedstigningen er foretaget, og atletens træningsniveau skelnes der mellem forskellige typer snowboard: hård, boardercross, slalom, parallel slalom, kæmpeslalom, parallel kæmpeslalom, superkæmpe, freeride og freestyle. Hårdt snowboarding består af skiløb fra forberedte pister ved hjælp af ekstra udstyr. Under freeriding udføres nedstigningen fra uforberedte bjerge, herunder meget stejle. Freestyle indebærer at udføre tricks, mens man går ned på et forberedt spor. Det olympiske program inkluderer kæmpe slalom, halfpipe, parallel kæmpe slalom, snowboard cross og board cross.

I parallel slalom falder to eller flere atleter samtidigt ned på parallelle spor. Den atlet, der kører en given afstand hurtigere end andre og overholder alle de etablerede regler, vinder konkurrencen.

Hvis standardslalomsporet er kortere og mere snoet, adskiller kæmpeslalommen sig ved, at den løber over en længere afstand, som kan nå 1 km, men samtidig falder antallet af kontrolporte på den.

Atleter, der deltager i et snowboard-krydskonkurrence, går ned ad banen med mange relieffigurer. Konstant stigende hastighed passerer de forskellige aksler, spring, sving og rygsøjler. For det første skal modstanderne glide ned ad skråningen alene. Først efter kvalifikationsrunden har de lov til at konkurrere i hastighed med hinanden.

Halfpipe betyder "halvpipe" på engelsk. I et sådant konkavt design afholdes konkurrencer i denne disciplin. Atleter skal bevæge sig fra væg til væg, mens de udfører tricks.

Snowboardcross-konkurrence er en samtidig fri nedstigning på 4-6 personer langs et spor, hvis længde kan være op til 2 km. Atleter skal overvinde forhindringer i form af kamme, hoppe og dreje. Du skal først gennemføre kvalifikationsrunden en ad gangen.

Anbefalede: