Sommer-olympiske Sportsgrene: Trampolinspring

Sommer-olympiske Sportsgrene: Trampolinspring
Sommer-olympiske Sportsgrene: Trampolinspring

Video: Sommer-olympiske Sportsgrene: Trampolinspring

Video: Trampoline Gymnastics Skills 2018 2022, December
Anonim

Trampolinspring er en gymnastiksport. De er en del af sommer-OL-programmet. Trampolin konkurrencer er opdelt i enkelt forestillinger og synkroniserede forestillinger med to atleter.

Sommer-olympiske sportsgrene: Trampolin-spring
Sommer-olympiske sportsgrene: Trampolin-spring

Det antages, at trampolinen blev opfundet af cirkusakrobaten i middelalderen fra France du Trumpoline. Udviklingen af ​​spring som en sport er forbundet med navnet på den amerikanske G. Nissen. I 1939 patenterede han en forbedret trampolinmodel og organiserede dens masseproduktion. I USA er trampolin-træning blevet indarbejdet i fysisk træning i skoler og universiteter. Efter mange skader forårsaget af utilstrækkelig træning begyndte trampolinspring kun at blive udført af certificerede instruktører i specialiserede fitnesscentre.

I 1948 blev de første amerikanske nationale mesterskaber afholdt, og lidt senere blev trampolinspring udviklet i Vesteuropa. I 1964 blev International Trampoline Federation oprettet, det første verdensmesterskab blev afholdt i London, hvor repræsentanter for 12 lande deltog. I 2000 blev trampolinspring en olympisk sport. I øjeblikket viser atleter fra Kina og Japan de bedste resultater.

Konkurrencen inkluderer tre øvelser, der hver indeholder ti elementer. Øvelsen er kendetegnet ved høje, kontinuerlige spring med spins og flips. Synkroniserede par består af 2 kvinder eller 2 mænd. Partnere udfører de samme elementer på samme tid. Deltagere i trampolinspring skal forsynes med forsinkere.

Gentagelse af elementer er ikke tilladt i øvelser, da vanskeligheden ved det gentagne element ikke vil blive taget med i vurderingen. Gentagelse i den første indledende øvelse resulterer i et fradrag på 1 point. Hvis atleten har gennemført mere end 10 elementer, trækkes der også 1 point.

Spring på springbrættet bedømmes ud fra teknikken til udførelse af dem og for synkroniseringen for double. I individuelle konkurrencer kasseres de højeste og laveste karakterer af de fem dommere. Summen af ​​de tre resterende karakterer vil være teknikkarakteren. I synkroniserede konkurrencer vil fire dommere dømme. Den højeste og laveste score kasseres også, og de to midterste scorer tilføjes for at give en teknikscore.

Synkronicitetsscoren bestemmes elektronisk. I tilfælde af systemafbrydelse bestemmes scoren ved at analysere den officielle video.

Populær af emne.