Hvem Er Michael Phelps

Hvem Er Michael Phelps
Hvem Er Michael Phelps

Video: Hvem Er Michael Phelps

Video: Hvem Er Michael Phelps
Video: Joseph Schooling - The man who beat Michael Phelps! | Athlete Highlights 2023, Marts
Anonim

Michael Phelps er Amerikas største svømmer. Han er den eneste fjorten gange olympiske mester og sytten gang verdensmester. Og hans sportskarriere er ikke forbi endnu, fordi han kun er 27 år gammel. "Baltimore Bullet", som fans kaldte det, er klar til nye sejre og optegnelser.

Hvem er Michael Phelps
Hvem er Michael Phelps

Michaels far er politibetjent, og hans mor er skolelærer. De skiltes, da drengen var 9 år gammel. Michael blev hos sin mor og to ældre søstre. Pigerne svømmede allerede, da deres bror kom til poolen i en alder af syv. Indtil 12 år var Michael involveret i andre sportsgrene (baseball og amerikansk fodbold).

Phelps led af spredt opmærksomhedssyndrom, så hans studier blev dårligt givet til ham. Han kunne næppe koncentrere sig om noget og slog alle genstande omkring ham ned. Ofte forårsagede denne adfærd latter af jævnaldrende, drengen slap kun af dette i poolen, hvor han bogstaveligt talt forvandlede sig til at blive en yndefuld vandbeboer.

Michael var heldig, og han mødte en, der så sit store potentiale. Bob Bowman træner den unge mand den dag i dag. Derefter, i 2000, blev Phelps den yngste deltager i de Olympiske lege i historien om amerikansk svømning. I Sydney var teenageren femte. Men allerede i 2001 satte Michael en verdensrekord i sommerfugleslag i en afstand af 200 meter. Han var ikke engang 16 år gammel!

Men Phelps blev en ægte verdenssensation i Athen ved OL i 2004, hvor han vandt otte medaljer, heraf seks guld. Samme år gik den unge mand ind på universitetet ved fakultetet for sportsmarkedsføring og ledelse, men holdt ikke op med at svømme.

Det næste OL i Beijing bragte Michael yderligere otte guldmedaljer og slog dermed alle rekorder for antal og kvalitet af priser i en konkurrence. Phelps blev den mest titlede atlet i verden. For sine fantastiske præstationer modtog svømmeren en million dollars fra firmaet Speedo, hans sponsor.

Atleten træner i flere timer hver dag for ikke at miste form og forberede sig på nye poster. Uden for poolen er Michael en almindelig fyr, men utroligt charmerende og sjov. Han elsker computerspil, tv, musik og popcorn spande. Phelps har mange venner, som han tilbringer sin fritid med. Han har også en favorit - den engelske bulldog Herman.

I 2009 havde Michael en ubehagelig episode - han blev dømt for at ryge narkotisk ukrudt og blev diskvalificeret i tre måneder. Den tid er for længst forbi, og nu kæmper den store svømmer Michael Phelps om medaljer ved det 30. OL i London.

Populær af emne.