Hvor Ski Blev Opfundet Og Først Brugt

Indholdsfortegnelse:

Hvor Ski Blev Opfundet Og Først Brugt
Hvor Ski Blev Opfundet Og Først Brugt

Video: Hvor Ski Blev Opfundet Og Først Brugt

Video: Красная Поляна | Роза Хутор | Горки Город | Газпром | Как все начиналось | Красная Поляна 2021 2022, November
Anonim

Langrend, skiskydning, slalom, skihop er de mest spektakulære vintersport. Hver af dem bruger ski - specielt udstyr, der øger bevægelseshastigheden i sneen. Disse enheder blev opfundet af mennesket for flere tusinde år siden og er konstant blevet forbedret gennem århundrederne.

Hvor ski blev opfundet og først brugt
Hvor ski blev opfundet og først brugt

Hvordan ski dukkede op

Folkene, der bor i de nordlige regioner på planeten, har længe tænkt på at skabe et transportmiddel i dyb sne. De endeløse sneudvidelser gjorde det vanskeligt at gå, tillod ikke hurtigt at overvinde afstanden mellem landsbyerne. Og på jagt forhindrede snedriver forfølgelsen af ​​vildt. Gamle mennesker havde et presserende behov for behagelige gadgets, der kunne hjælpe dem med at føle sig selvsikre i sneen.

De allerførste ski var primitive snesko. De var ovale trærammer dækket af dyrehudestropper. Nogle gange blev sådanne enheder vævet af fleksible stænger. Det var umuligt at glide på sådanne ski, men det var relativt let at træde over dem i dyb sne. Det antages, at de første snesko blev brugt af indianerne og eskimoerne i Nordamerika i den paleolitiske æra. De var ikke udbredte i Europa.

Helleristninger af skiløbere, der blev lavet for omkring fire tusind år siden, blev opdaget i Norges huler. På billederne kan du se træstykker bundet til folks fødder. Arkæologiske fund i Skandinavien antyder, at langrend først opstod i denne region. Gamle ski havde forskellige længder - den rigtige var lidt kortere og tjente til at skubbe af. Gamle håndværkere trimmede den glidende overflade på ski med læder eller dyrepels.

Fra skiløbets historie

Ski blev også brugt i hverdagen for de mennesker, der beboer det moderne Ruslands territorium. Dette fremgår af klippemalerier opdaget i begyndelsen af ​​sidste århundrede ved bredden af ​​Det Hvide Hav og Onega-søen. Massive kampesten har bevaret billeder af paleolithiske jægere og fiskere, hvis ben glidende ski var fastgjort til. I Pskov-regionen har arkæologer fundet fragmenter af gamle ski, der er mere end tre tusind år gamle.

Skiene, der minder meget om moderne sportsudstyr, blev opdaget af forskere under udgravninger af det gamle Novgorod. Disse enheder var omkring to meter lange; de forreste ender af skiene er let hævede og let spidse. På det sted, hvor skiløberens ben skal placeres, er der en fortykning og et gennemgående hul, gennem hvilket naturligvis et læderbælte blev trådet.

Kunsten med skiløb var højt værdsat blandt de nordlige folk. Bevis for dette kan findes i finnerne, karelianerne, neneterne, ostyakkerne. Ved at beskrive heltenes bedrifter nævner folkemusikhistorikere ofte deres evne til at stå på ski. Der nævnes også skiturneringer, hvor de mest adrætte og hurtigste jægere blev udvalgt. Skiløb for de gamle folk var af stor betydning, fordi sådanne færdigheder i høj grad bestemte succesen med jagt og velstanden for stammen.

Populær af emne.