Hvad Er årsagen Til Den Racistiske Skandale Ved OL I

Hvad Er årsagen Til Den Racistiske Skandale Ved OL I
Hvad Er årsagen Til Den Racistiske Skandale Ved OL I

Video: Hvad Er årsagen Til Den Racistiske Skandale Ved OL I

Video: Hvad Er årsagen Til Den Racistiske Skandale Ved OL I
Video: Was the Reagan Era All About Greed? Reagan Economics Policy 2023, Juni
Anonim

De Olympiske Lege er de største internationale konkurrencer, hvor atleter fra hele verden har ret til at deltage. Olympiske regler forbyder forskelsbehandling af atleter på grund af race, men nogle atleter overtræder stadig denne regel.

Hvad er årsagen til den racistiske skandale ved OL i 2012
Hvad er årsagen til den racistiske skandale ved OL i 2012

De olympiske lege i London 2012 var præget af et par racistiske skandaler. Den græske atlet Paraskevi Papahristu, som der var knyttet store forhåbninger til, havde ikke engang tid til at komme til London. Dette skyldes, at atlet tillod sig at joke på sin mikroblog om antallet af sorte migranter i sit hjemland og skrive: "Der er så mange migranter fra Afrika i Grækenland, at i det mindste myg fra Vestnilen vil spise hjemmelavet mad." Senere bad den uheldige atlet offentligt om tilgivelse og kaldte hendes udsagn kun en mislykket vittighed, men den græske nationale olympiske komité var ubarmhjertig og efterlod atleten til at se de olympiske lege på tv.

Den næste racistiske skandale opstod direkte ved selve OL. Og det inkluderede også Twitter. Denne gang blev den schweiziske fodboldspiller Michelle Morganella fanget i de hårdtslående udsagn. Efter kampen med det sydkoreanske landshold, hvor koreanerne vandt med en score på 1: 2, offentliggjorde den vrede schweizere et indlæg på sin mikroblog, hvor han beskrev de sydkoreanske mentale evner i upartisk form og udtrykte et ønske om at slå dem. Som et resultat blev Morganella udvist fra sit oprindelige hold. Atleten blev også frataget sin olympiske akkreditering. For Schweiz var Michel Morganella hovedspiller på landsholdet. Ikke desto mindre var den schweiziske olympiske komités beslutning fast. Fodboldens Twitter-konto er nu blevet slettet.

En mindre høj skandale motiveret af racisme skete på grund af de litauiske fans skyld. Fotos blev offentliggjort på siderne i den populære britiske avis Daily Mail, som viser, hvordan en litauisk fan hilser udseendet af sorte forvaltere velkommen og kaster hånden op i en fascistisk hilsen.

Populær af emne.