Hvorfor Er Ansigtet Hævet

Hvorfor Er Ansigtet Hævet
Hvorfor Er Ansigtet Hævet

Video: Hvorfor Er Ansigtet Hævet

Video: Hvorfor Er Ansigtet Hævet
Video: Heksens Pissemand - Ansigt 2023, December
Anonim

Nogle gange er du nødt til at håndtere det faktum, at ansigtet (især efter søvn) ser hævet ud. Det kan tage en bred vifte af former, fra poser under øjnene til hævelse af kinder og hage. Naturligvis vil ikke en eneste person (især en kvinde) lide det. Ud over rent æstetisk ubehag opstår straks foruroligende tanker: hvad hvis dette er et tegn på en slags sygdom? Faktisk, hvad er grunden til, at ansigtet bliver hævet?

Hvorfor er ansigtet hævet
Hvorfor er ansigtet hævet

Først og fremmest kan dette være resultatet af elementær træthed, søvnmangel. I dette tilfælde skal du prøve at strømline den daglige rutine og reducere belastningen, vær særlig opmærksom på god søvn i et godt ventileret område.

Hævelse i ansigtet (især hvis det er forbundet med hævelse af ekstremiteterne) er ofte forårsaget af nedsat nyrefunktion. Når alt kommer til alt spiller nyrerne en vigtig rolle i at befri kroppen for skadelige stoffer, og enhver svigt i deres normale funktion passerer ikke spor. Du bør bestemt konsultere en læge og bestå alle de nødvendige tests. Hvis det er nødvendigt, vil han ordinere den nødvendige behandling, herunder at tage diuretika.

Dette fænomen kan også forekomme på grund af et overskud af salt i kroppen. Salt beholder trods alt væske, hvorfor ødem vises. Det er nødvendigt at justere kosten og minimere forbruget af salt mad og drikkevarer (for eksempel tomatjuice). Det tilrådes også at reducere indtagelsen af røget og dåse mad.

Ødem vises undertiden på grund af mangel på indgående væske, når kroppen begynder at "opbevare" den som den var. Derefter skal du øge forbruget af vand (simpelt eller svagt mineral), drikke mere svag te eller frugtsaft. Der kan ikke være nogen obligatoriske gennemsnitlige normer her, da hver organisme er strengt individuel. Men jeg anbefaler normalt at holde sig til den daglige norm: 30 ml væske pr. 1 kg kropsvægt. Det vil sige, at det anbefales, at en sund voksen, der vejer 80 kg, bruger ca. 2,5 liter væske (inklusive første gang) ved banke. Men på samme tid er det bedre ikke at drikke om natten.

Nogle gange skyldes hævelse af ansigtsvæv en funktionsfejl i de endokrine kirtler (for eksempel skjoldbruskkirtlen). Derfor anbefales det at kontakte en kvalificeret endokrinolog og gennemgå en undersøgelse og om nødvendigt et behandlingsforløb.

Anbefalede: