Hvordan Spillernes Fodbolduniform Ser Ud

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Spillernes Fodbolduniform Ser Ud
Hvordan Spillernes Fodbolduniform Ser Ud

Video: Hvordan Spillernes Fodbolduniform Ser Ud

Video: Hvordan Spillernes Fodbolduniform Ser Ud
Video: Hvordan ser en treningsdag ut i Stabæk? 2024, Kan
Anonim

Indtil midten af det sidste århundrede så fodbolduniformen, især i Østeuropa, set ud fra moderne mode, baggy og ikke for æstetisk. Og i 70'erne af det 19. århundrede, da det først dukkede op i England og derefter i resten af Europa, var det helt sjovt. Moderne fodboldtøj og fodtøj adskiller sig fra deres britiske forgængere ved deres store komfort, design og lyse farver, der glæder fansens øjne.

Moderne fodbolduniformer er lyse og varierede i farver og farver
Moderne fodbolduniformer er lyse og varierede i farver og farver

T-shirts

Flerfarvede skjorter lavet af syntetiske materialer, hvor spillerne kommer ind på banen og kaldes "skjorter", dukkede kun op i spillets moderne historie med udviklingen af høje teknologier. Oprindeligt, især i tiden for den britiske dronning Victoria, blev der brugt ganske civile skjorter eller endda trøjer i stedet for T-shirts. Det tog ganske lang tid at konsolidere den eksisterende regel om, at spillere fra det samme hold skulle have identiske skjorter, hvis farve ville være radikalt forskellig fra farven på deres modstanders overtøj. Det var især svært for målmændene. Når alt kommer til alt var deres uniformer selv om sommeren sorte uldtrøjer.

Et alvorligt problem for fans, dommere og spillerne selv var manglen på ganske velkendte spilnumre. De dukkede op før 2. verdenskrig og blev forresten ikke vedtaget med det samme. Og startende i 70'erne i det sidste århundrede begyndte klubber at bruge T-shirts som reklameplads og placerede sponsorer på dem. I dag, når myten om muligheden for at dyrke sport professionelt og forblive en amatør er forsvundet sammen med Sovjetunionen og dens legender, overrasker dette heller ingen. Kun feltspillere har de samme toptrøjer med korte ærmer (mange bærer et sekund, undertrøje). Målmanden har brug for en T-shirt eller sweater med lange eller også korte ærmer. Desuden skal farven afvige fra skjorterne ikke kun fra rivaler, men også af holdkammerater.

Shorts

I hverdagen har denne type professionelt fodboldudstyr et mere almindeligt navn "shorts". Og sættet med det inkluderer normalt "underbukser" eller "cykler" - ifølge reglerne i samme farve som shortsen. De sælges sammen med T-shirts og er hovedelementet i sportsbeklædning. Oprindeligt, igen i det gode gamle Storbritannien, spillede fodboldspillere i bukser og undertiden hvide (dette var forskellen mellem højtstående herrer). I begyndelsen af det sidste århundrede, i stedet for bukser, optrådte brede og lange shorts, der dækkede knæene. Desuden blev de holdt på bæltet ved hjælp af bælter eller endda seler. Fodboldshorts, som i deres længde og snit minder meget om shorts, omend sportsgrene, begyndte at få et moderne look i midten af forrige århundrede. Målmænd spiller nogle gange i shorts, især i varmt vejr. Men mest foretrækker de stramme målbukser med overlays, der beskytter deres ben under mange spring og fald.

Benvarmere og støvler

Ligesom T-shirts med shorts kommer leggings - høje, knælange, sokker - i forskellige farver. Oftest bruger mænds fodboldhold hvide eller blå leggings, men piger vælger lysere farver, omend nogle gange uoverensstemmende med resten af uniformen. Damaskins hovedopgave er at lukke de beskyttende skjolde, der er nødvendige for enhver fodboldspiller. Målmænd, der spiller i bukser, lægger normalt deres leggings i. Forresten gemte de første fodboldspillere også deres bukser i leggings. Og først med fremkomsten af shorts begyndte de at bære dem på benene og skjoldene.

Brugt i fodbold i det 21. århundrede, lette og holdbare komfortable lædersko i forskellige farver med adskillige pigge til alle overflader og årstider og kaldet "støvler" eksisterede ikke altid. Forfædrene til nutidens støvler, hvor det er let at slå bolden og bare løbe, var tunge og høje engelske støvler lavet af ru læder, der dækkede anklerne. De kan kun sammenlignes med hærens ankelstøvler. Derudover var de meget traumatiske. Desuden både for modstanderen, der kom i vejen, og for ejeren af sådanne sportssko selv.

Hatte og handsker

I modsætning til igen fra det 19. århundrede, hvor hatte og endda tophatte var en uundværlig egenskab ved spillet, er det nuværende hovedbeklædning ikke inkluderet i det obligatoriske sæt fodbolduniformer. Men de er ikke forbudt og undertiden endda brugt. Især i det sene efterår, når koldt vejr begynder, beskytter mange fodboldspillere deres hoveder mod frost med sportshætter. Og i meget varmt og fyldt med "solstød" vejr ser nogle målmænd ud til at huske tiderne for den legendariske målmand for USSR-landsholdet Lev Yashin og stå i målet i hætter. Mere præcist i de såkaldte baseballcaps.

Situationen er omtrent den samme med handsker. Den eneste forskel er, at hvis feltspillere kun bruger uldhandsker i den kolde årstid for ikke at fryse fingrene, bruger målmændene latexhandsker til at beskytte de samme fingre mod skader under træning og kampe løbende.

Anbefalede: