Hvordan OL I Ser Ud

Indholdsfortegnelse:

Hvordan OL I Ser Ud
Hvordan OL I Ser Ud

Video: Hvordan OL I Ser Ud

Video: Hvordan OL I Ser Ud
Video: The Expert (Short Comedy Sketch) 2023, December
Anonim

De konvergerede: hav, bjerge, is, sol. Nej, disse er ikke minder om poesien i en klassiker og ikke et billede af en maler. Vi taler kun om medaljerne tildelt vinderne af Sochi Vinter-OL, deres udseende. Ifølge designerne af de olympiske priser Alexandra Fedorina, Sergei Efremov, Pavel Nasedkin og Sergei Tsarkov skulle disse medaljer faktisk vise variation. Og ikke kun vinterlege i det sydlige Rusland, men faktisk hele vores så kontroversielle og kontrasterende land.

Guldmedaljen ved OL i 2014 er lavet af sølv med forgyldning
Guldmedaljen ved OL i 2014 er lavet af sølv med forgyldning

Alt er ikke guld, der med glitter

Ved fremstillingen af olympiske medaljer med den højeste værdighed alene blev der anvendt tre kg af guld af bedste og højeste kvalitet. Desuden modtog de det og behandlede det, og dette blev understreget af organisationskomiteen især i Rusland. Hvilket dog ikke betød, at flere hundrede guldmedaljer var nøjagtigt guld. De var baseret på sølv - 525 gram pr. Pris. Men guldet i medaljen er kun seks gram.

De olympiske medaljer i 2014, inklusive guldmedaljer, blev først vist i maj 2013 på St. Petersburgs session i IOC's eksekutivkomité.

En lille procentdel af "guldreserven" i medaljer er en kategorisk tilstand af Den Internationale Olympiske Komité (IOC), som ikke ønsker at gøre en sportspris til et smykke for de rige. Ifølge eksperter koster en russisk medalje lavet af guld alene ikke seks tusind dollars, men 21 tusind.

De sidste olympiske medaljer lavet af guld blev tildelt atleter for mere end et århundrede siden ved OL i Stockholm i 1912.

Ligner et tæppe

Dimensionerne på 2014-guldmedaljen: ti centimeter i diameter, en cm tyk. Forsiden eller forsiden er dekoreret med fem olympiske ringe og indskriften sochi.ru 2014. Navnet på sporten og det olympiske emblem er indgraveret på baglæns. Og på kanten, som ellers kaldes kanten, på tre sprog - russisk, engelsk og fransk - legens fulde navn.

Den runde olympiske medalje, dekoreret med en gennemsigtig polycarbonatindsats i form af et mønster af vinterkrystaller, har et interessant "twist": dens indsats er ikke et stykke. Håndlavet af avancerede graveringer ligner medaljen lidt som et lappetæppe. En sådan mosaik symboliserer faktisk showet om mangfoldigheden af russisk kultur, udtænkt af designerne. Plus, formodentlig, giver det en seriøs økonomi af metal, det samme guld.

Den første mester i Sochi og ejeren af en sådan farverig guldmedalje var den amerikanske Sage Kozenburg, der vandt i slopestyle, en af disciplinerne snowboarding.

Hænderne væk

Det er interessant, at det indtil uddelingsceremonien og præsentationsøjeblikket er strengt forbudt at tage den olympiske "runde" i bare hænder og undersøge dens usædvanlige design. Og endnu mere for udenforstående. Og atleter betragter det som en dårlig omen at se før konkurrencens start. Præcis hvordan de kan se ud med en medalje om halsen, bryder de sig normalt ikke.

Ifølge sportsfunktionærerne er pointen imidlertid ikke helt overtro, men at guldmedaljen er den fremtidige mesters ejendom, der har ret til "første nat".

Anbefalede: