Hvorfor UEFA-fodboldbedømmelser Er Nødvendige

Hvorfor UEFA-fodboldbedømmelser Er Nødvendige
Hvorfor UEFA-fodboldbedømmelser Er Nødvendige

Video: Hvorfor UEFA-fodboldbedømmelser Er Nødvendige

Video: Hvorfor UEFA-fodboldbedømmelser Er Nødvendige
Video: STUDY: Was the Champions League always superior to the UEFA Cup ? 2024, Kan
Anonim

UEFA - Union of European Football Associations er den organisation, der er ansvarlig for at være vært for internationale konkurrencer i denne sport i Europa. Den mest betydningsfulde af dens turneringer er det europæiske mesterskab for holdhold og to årlige klubcupkonkurrencer. Til udvælgelsen af deltagere og deres fordeling i turneringsgrupper udgør denne organisation specielle ratings.

Hvorfor UEFA-fodboldbedømmelser er nødvendige
Hvorfor UEFA-fodboldbedømmelser er nødvendige

UEFA udarbejder og genberegner regelmæssigt tre koefficienttabeller for at afspejle de seneste ændringer - ratings fra nationale hold, fodboldforeninger og individuelle klubber. Klubbedømmelsen er snarere en rent informativ tabel - dens data tages ikke direkte i betragtning, når der afholdes europæiske cupfodboldturneringer. I dag fordeles pladser i Champions League og European Cup, de to årlige UEFA-klubkonkurrencer, i henhold til kvoter, der er tildelt hvert land. For at beregne størrelsen på disse kvoter anvendes tabellen med klassifikationer for fodboldforeninger. De lande, der besætter de første tre linjer i den, har ret til at erklære det maksimale antal klubber til deltagelse i cuperne - 7 (4 hver i Champions League og 3 i Europacupen). De næste tre lande kan have en færre Champions League-repræsentanter osv. Det russiske fodboldforbund rangerer nu 9. på listen, hvilket giver det ret til 2 deltagere i Champions League og 4 i den næststærkeste europæiske klubturnering - Europacupen.

En anden klassificeringstabel tager højde for spil fra nationale hold i europæiske lande i verdens- og europamesterskabet. UEFA bruger dataene fra det, når de fordeler hold i grupper i faser af den indledende udvælgelse først og derefter den sidste del af EM. For at gøre dette er tabellen opdelt i flere grupper - "kurve" - med lige mange lande, og derefter udarbejdes lodtrækningen til distribution af nationale hold i grupper separat for hver kurv. I den indledende fase af EM er der 6 sådanne kurve, og som et resultat af lodtrækningen vil hver gruppe have et hold fra hver af dem. På denne måde udelukkes en situation, hvor de stærkeste hold kan samles i den ene gruppe og omvendt i den anden. Det russiske landshold i lodtrækningen i kvalifikationsfasen af Europamesterskabet i 2012 tog 9. pladsen og kom ind i den første kurv, og der er stadig ingen tabel, hvor kurven til det næste mesterskab vil blive bestemt.

Anbefalede: