Hvem Skabte Adidas

Indholdsfortegnelse:

Hvem Skabte Adidas
Hvem Skabte Adidas

Video: Hvem Skabte Adidas

Video: Hvem Skabte Adidas
Video: 10 ЛУЧШИХ КРОССОВОК ОТ ADIDAS ! 2024, Kan
Anonim

Adidas er et af de mest berømte sportsfodtøj og tøjmærker i verden. Historien om dette navn stammer fra tyverne af det sidste århundrede. Og på trods af at Adidas-firmaet har eksisteret i mere end et halvt århundrede, og dets grundlægger længe har været død, forsvinder populariteten og efterspørgslen efter denne producent ikke.

Hvem skabte Adidas
Hvem skabte Adidas

Det hele startede med et værkstedsværksted, der blev åbnet i 1920 af familien Dassler. Det første produkt var sovende hjemmesko. Allerede i 1924 blev der oprettet et firma, der bar navnet "Dassler Brothers Shoe Factory".

På det tidspunkt bestod holdet sammen med familiemedlemmer kun af 12 personer. Fabrikken producerede 50 par sko om dagen.

I 1925 opfandt Adolf Dassler og lavede verdens første støvler med metal pigge. Og allerede i 1928, ved OL i Amsterdam, optrådte deltagerne i piggsko fra Dasslers.

Adi Dasslers kærlighed til sport og hans brors Rudys kommercielle evne spillede en rolle. I 1938 producerer deres firma allerede 1000 par om dagen. Dassler bliver den anerkendte fodtøjstandard i Tyskland. En anden fabrik vises snart. Men med begyndelsen af 2. verdenskrig mister familien næsten alt, og Dassler-brødrene går i front.

Fødsel af Adidas

Efter krigens afslutning skal familievirksomheden starte fra bunden. I 1948, kort efter familiens leder død, af ukendte årsager, deler Adolf og Rudolph virksomheden og ophører derefter med at holde kontakten med hinanden.

Adolf beslutter ikke at opgive navnet "Dassler", som allerede har etableret sig i sportens verden, og kalder sit firma Adidas - en forkortelse for Adolf Dassler. Rudolph skaber virksomheden "Puma", som bliver en værdig konkurrent til Adidas.

Adidas gyldne æra

I 1949 skabte Adolf den første støvle med gummispidser. I samme år vises tre striber - symbolet for Adidas-firmaet, der passer perfekt ind i den sporty stil. I 1970, ved fodbold-verdensmesterskabet i Mexico, vises den første officielle "Telstar" -bold, som bliver prototypen for de efterfølgende generationer.

Den første sådan bold var håndsyet og bestod af 12 femkantede og 20 sekskantede sorte og hvide elementer.

I 1971 begynder firmaet at bruge shamrock til sine produkter. Adidas udvider produktionen og begynder at producere sportsbeklædning og tilbehør til forskellige sportsgrene.

60-70'erne er fremragende for Adidas. Takket være geni og dedikation til grundlæggerens elskede arbejde bliver virksomheden nummer et i hele verden. Adi Dassler driver virksomheden indtil slutningen af sit liv. Han fortsætter med at generere ideer og følger aktivt, hvad der sker i sportens verden. I 1978, efter hans død, overgik virksomheden i enken Katarins besiddelse.

Gennem hele sit liv stræbte Adolf Dassler efter at skabe komfortable sportssko af høj kvalitet, hvor sportsudøvere som David Beckham, Zinedine Zidane, Mohammed Ali og mange andre vandt. Populariteten og efterspørgslen efter Adidas-produkter indikerer, at Adi lykkedes.

Anbefalede: