Afrikansk Fodbold - Hekseri

Afrikansk Fodbold - Hekseri
Afrikansk Fodbold - Hekseri
Video: Afrikansk Fodbold - Hekseri
Video: TESTER AFRIKANSK FODBOLDHOLD! 2023, Februar
Anonim

I 1989 suspenderede Zimbabwe Football Federation fire fodboldspillere fra Tongogara National Championship First League klubben for livet. For hooligan-narrestreger eller en kamp? For at spille en underjordisk konkurrence? For at sælge en kamp?

Der er også hvide shamaner i Afrika
Der er også hvide shamaner i Afrika

Ikke. For … at følge instruktionerne fra lægen fra det sorte magiske hold. I 80'erne og 90'erne i det sidste århundrede kæmpede Zimbabwes fodboldforbund ligesom forbundene i en række andre afrikanske lande vedvarende med fodboldtroldmænd, eksperter i sort magi og forskellige shamaner. Magiske specialister under navnet "læge" blev inkluderet i personalet på mange ikke kun klubhold, men også nationale hold. Så hvad var de diskvalificerede skyldige nøjagtigt? Faktum er, at Tongogara-shamanen rådede dem til at tisse før næste kamp i det øjeblik, hvor holdene stiller op i midten foran hinanden. Dette burde have været flov og derved frataget de ånder, der hjalp rivalerne. Det shamanske råd blev omsat i praksis, men af ​​en eller anden grund tabte Tongogara 0: 2 … Det ville være fint: tænk, endnu et bevis på, at de magiske videnskaber var unøjagtige, men det nationale fodboldforbund greb ind. Dens daværende præsident, Nelson Chirwa, sagde:”Disse ceremonier er en åben fornærmelse mod fodbold og offentligheden. Vi ved alle godt, at shamanistiske ritualer er fiktion. Lad mange fortsætte med at tro på heksekunstmanipulationer, men vi tillader ikke nogen at fornærme fansens værdighed. Vi har allerede advaret om dette. Vores beslutning om at diskvalificere er en påmindelse til andre hold om, at vi ikke vil tolerere sådanne ting. " Lignende situationer skete, og lignende forebyggende foranstaltninger blev anvendt i mange lande på det sorte kontinent. Afrika besejrede udadtil fodboldshamanisme: handlinger som "Tongogar Falls" sker ikke nu, men sniger sig for eksempel ind på stadionet natten før kampen og begraver hovedet på den offerhane under de nødvendige porte … Selv det kunstige felt på det nationale stadion i Swaziland i Mbabana led, indtil sikkerhed døgnet rundt blev oprettet. Ja, og der findes stadig mærkelige personligheder i ledelsen af ​​afrikanske klubber og endda nationale hold. Men nogle gange kan du virkelig ikke finde en logisk forklaring, når bolden aldrig rammer målet eller tværtimod ender der på trods af udviklingen af ​​begivenheder i kampen … Derfor tror to af de tre spillere på varsler, og den tredje udtrykker periodisk:”Jeg er ikke overtroisk, men disse tilfældigheder er allerede blevet.” Fodbold er et heksespil. Du kan ikke tænke på nogen anden grund.

Og det er grunden til, at fodbold Afrika i dag ikke glemmer shamaner. Nu og da er der information om nye "mirakler" ved fodboldshamanisme og dens konsekvenser. For eksempel blev der i Swaziland rejst en straffesag mod en shaman, der ødelagde marken på National Stadium i hovedstaden Mbabane under et ritual. Det ser ud til, at afrikansk fodbold aldrig vil opgive hjælp fra andre verdenskrig.

Populær af emne.