1/8 Finaler Af FIFA World Cup 2014: Belgien - USA

Den sidste kamp i 1/8 sidste etape af FIFA World Cup fandt sted i den brasilianske by El Salvador. De nationale hold i Belgien og USA kæmpede for retten til at spille i kvartfinalen i verdensmesterskabet.

1/8 finaler i FIFA World Cup 2014: Belgien - USA

I første halvdel blev belgiernes favorisering ikke helt mærket. Det amerikanske hold var praktisk talt ikke ringere end de unge talentfulde europæere.

Et af de farligste øjeblikke i første halvdel var episoden helt i starten af mødet. Allerede i det første minut kontrollerede den belgiske spiller fra et udsigtspunkt målmand Howard, men sidstnævnte blokerede bolden i mål. Derefter blev spillet spillet med en lille fordel fra det belgiske hold. Flere gange blev amerikanerne reddet af målmanden Howard. De amerikanske spillere forsøgte at modangribe farligt, men dette bragte ikke håndgribelige resultater - tallene på resultattavlen ændrede sig ikke.

Første halvleg sluttede uafgjort.

I anden halvdel tilføjede det belgiske hold betydeligt. Nu påvirkede fordelen i klassen af de belgiske spillere selve spillet. Europæerne havde nogle meget gode scoringsmuligheder for amerikanerne, men målmand Howard gjorde vidundere. I en af episoderne blev det amerikanske hold reddet af en tværstang. Belgierne har leveret mere end tyve skud til målet for det amerikanske hold. Det så ud til, at et mål brygede, men 90 minutter af mødet gav ikke publikum de scorede mål. Amerikanske spillere udholdt overarbejde.

I ekstra tid, allerede i det 93. minut, indrømmede amerikanerne stadig. Kevin de Bruyne skød det storslåede Howard ud af feltet. Belgien førte 1 - 0.

Efter at målet var scoret stoppede Wilmots-holdet ikke der. Romelu Lukaku, der kom ind som stedfortræder i overtid, fordoblede europæernes føring i det 105. minut - 2 - 0. Nu så det ud. at Belgien roligt vil bringe kampen til sejr, men de europæiske fans var nødt til at blive temmelig nervøse i anden forlængelse.

USA-holdet besluttede at storme modstanderens mål med den sidste smule styrke. Den 19-årige Julian Green i det 107. minut fik et mål tilbage. Derefter blev europæerne mærkbart nervøse. Amerikanerne havde en chance for at vinde tilbage. Men de kunne ikke gøre det.

Mødets slutresultat er 2 - 1 til fordel for Belgiens hold, som nu spiller i kvartfinalen med landsholdet i Argentina. Amerikanerne har absolut intet at skamme sig over - holdet med succes udført i turneringen, hvorefter spillerne kan gå hjem med hovedet højt.