Hvem Er Fabio Capello

Hvem Er Fabio Capello
Hvem Er Fabio Capello

Video: Hvem Er Fabio Capello

Video: Hvem Er Fabio Capello
Video: Фабио Капелло ⇄ Fabio Capello ✌ БИОГРАФИЯ 2024, April
Anonim

Efter en fiasko i finalen i Euro 2012 blev 66-årig italiensk specialist Fabio Capello udnævnt til træner for det russiske fodboldlandshold. Hans coachingrekord på 596 kampe på tidspunktet for udnævnelsen er imponerende. Mere end halvdelen - 339 spil - hans hold vandt, kun 85 tabte.

Hvem er Fabio Capello
Hvem er Fabio Capello

Disse tal er ikke overraskende, når man overvejer, hvilke hold Capello har coachet. Før det russiske landshold var hans karriere forbundet med fem klubber: Milan, Roma, Juventus, Real Madrid og England. Denne liste antyder tydeligt, at Capello er en superelite-træner, og det russiske landshold i denne række ligner et eksotisk eventyr, der lover adrenalin.

Fabio Capellos spillekarriere fandt sted i Italien i de samme klubber, som han efterfølgende trænede. Flytning til Roma i 1967 forblev Capello i elite i Serie A indtil sidste kamp i 1980 og var på et tidspunkt en solid spiller i bunden af det italienske landshold. Med Juventus og Milan har han vundet Scudetto fire gange.

Capello spillede sin første kamp som hovedtræner med Milan og erstattede i afskediget den afskedigede svenske Nils Lindholm. Det var slutningen af sæsonen 1987, hendes sidste seks kampe. Men den daværende præsident for Milan, Silvio Berlusconi, betragtede ikke Capellos kandidatur som hovedtræner og inviterede Arrigo Sacchi til dette indlæg. Nå flyttede Fabio til at arbejde i klubben i fire år.

Hans fulde og fortryllende coachingkarriere begyndte i 1991, da han alligevel blev udnævnt til hovedtræner efter Sakkis afgang, hvilket blev modtaget med skepsis af mange specialister. Capello slog skeptikerne og vandt fire italienske mesterskaber og en Champions League på fem sæsoner. Derefter vandt han med Real Madrid 1997 spanske mesterskab.

I sommeren 1999 overtog Fabio Capello som chef for Roma, med hvem han vandt det italienske mesterskab, hvilket kun er tredje gang i klubbens historie. Holdet vandt sølvmedaljer to gange til.

I 2004 flyttede Capello til Juventus og førte ham til mesterskabet i de næste to sæsoner. Derefter tog han igen til Madrid i et år, hvor han igen vandt guldmedaljer med Real Madrid.

Efter det engelske landsholds fiasko i den kvalificerende turnering til EM 2008 besluttede det engelske fodboldforbund at invitere Fabio Capello til at lede landsholdet. I de sidste to kvalifikationsrunder har England let kvalificeret sig til finalen i verdens- og europamesterskabet. Men hun vandt ikke nogen specielle laurbær der og droppede ud i den første fase af slutspillet.

Capello skiltes ud af det engelske landshold af princip - han kunne ikke lide federationens beslutning om at fratage kaptajnens armbånd John Terry efter skandalen omkring hans personlige liv. Nu er han i Rusland, og tv-seere kan overveje landsholdets styrmand ved de centrale spil i det nationale mesterskab, der lige er begyndt.

Anbefalede: