Valg Af Cykel: Hvilken Der Er Bedre At Vælge

Indholdsfortegnelse:

Valg Af Cykel: Hvilken Der Er Bedre At Vælge
Valg Af Cykel: Hvilken Der Er Bedre At Vælge
Anonim

Cyklen er virkelig et populært transportmiddel. Næsten alle, unge og gamle, ved hvordan man kører på det. Men når de køber det, har mange mennesker et rimeligt spørgsmål - hvilken cykel er bedre at vælge?

Valg af cykel: hvilken der er bedre at vælge
Valg af cykel: hvilken der er bedre at vælge

Sådan vælger du den rigtige cykel

Du skal vælge en cykel under hensyntagen til den fremtidige ejers alder, højde, køn samt de forventede driftsforhold. Afhængigt af formålet kan cykler opdeles i kategorier:

  • mountainbikes - til off-road ridning;
  • by- eller landevejscykler - til korte ture på asfaltveje;
  • landevejscykler designet til højhastigheds langdistanceridning på en flad vej;
  • touring cykler, der kombinerer det bedste fra landevejscykler og mountainbikes;
  • BMX-cykler er til ekstreme elskere.

Hvilken cykel er bedre at vælge

Hvilken cykel skal du vælge for at ride i bjergene langs skovstier, gamle ødelagte asfaltveje, ru terræn? Det må være en mountainbike. Det er kendetegnet ved en reduceret hjuldiameter, hvilket øger køretøjets terrænevne markant. Bredden på gummiet adskiller sig derimod fra den sædvanlige størrelse i større retning. Disse hjulparametre er obligatoriske for mountainbikes.

For at rejse lange afstande med en brise på en flad vej, skal du vælge en cykel i kategorien "vej". Denne cykel har smalle dæk, store hjul og lav vægt. Disse egenskaber giver dig mulighed for at udvikle høj hastighed på en flad vej. Cykelrammen er lavet af kulfiber - et let og holdbart materiale, deraf den lave vægt af hele cyklen. En landevejscykel har ofte ikke stativmontering, så du bliver nødt til at få en taske eller rygsæk inden turen.

Det er mere bekvemt at køre en bycykel på asfalterede gader, hvor hyppige stop er mulige. Ukompliceret konstruktion, budgetpris gør denne cykel meget attraktiv. Det produceres i to ændringer, afhængigt af typen af ramme - til mænd og kvinder. Bycyklen er ikke egnet til langrend eller spring over forhindringer. Du kan køre det med følelse, fornuftigt og med et arrangement.

For en lang tur er det bedre at vælge en touring cykel. Det er pålideligt, selvom det ikke er meget manøvredygtigt. På en vej med god dækning udvikler den en anstændig hastighed, men den kan nemt erobre off-road. Den robuste aluminiumsramme gør det muligt at fastgøre stativet, hvilket er meget vigtigt for turisten. Rattet kan være lige eller bøjet. På trods af de høje omkostninger er turcykler efterspurgt, især den sammenfoldelige model.

Valget af cykel til ekstrem ridning skal gøres afhængigt af kørestilen (ned ad bakke, prøve, BMX, gade osv.). Disse cykler har fremragende manøvredygtighed og den højeste pålidelighed. Stærk, tykvægget ramme, lav geometri, tykke dæk giver maksimal sikkerhed under udførelse af stunts.

Anbefalede: