Skal En Yogi Være Vegetar?

Skal En Yogi Være Vegetar?
Skal En Yogi Være Vegetar?

Video: Skal En Yogi Være Vegetar?

Video: Skal En Yogi Være Vegetar?
Video: If Meat Eaters Acted Like Vegans - Ultra Spiritual Life episode 35 2024, April
Anonim

I dag er der et sådant synspunkt, at for at "blive betragtet som en yogi", er du nødt til at opgive kød. Hvor sand er denne erklæring? Lad os finde ud af det.

Dolzhen li jog byt 'vegetariancem
Dolzhen li jog byt 'vegetariancem

Frihed er først og fremmest i yoga! Frihed fra alt! Hvad betyder det? At yoga som et system med selvkendskab ikke kræver nogen strenge recepter og regler fra dets tilhængere. Desuden, som det siges i yoga, hvis noget begrænser din frihed, så skal du droppe det. Selvom det er selve yoga. Sådan her! Derfor er synspunktet, at uden at begynde at kun spise vegetarisk mad, vil du ikke blive en yogi, og du vil ikke modtage fordele ved yoga, er fejlagtig.

Lad os vende os til de vigtigste principper, der kendetegner yoga. Det første princip fortæller os, at vi er nødt til at prøve med al vores magt ikke at skade noget levende væsen. Er dette ikke alene et forbud mod at spise kød fra slagtede dyr? Nej det er ikke. For hvis vi ser dybere, vil vi se, at produktionen af vegetarisk mad, der ender på vores bord, ofte fører til mere død og lidelse for levende væsener, end hvis det bare var kød. Dette er ikke en absolut sandhed. Dette er bare stof til eftertanke. Situationerne er forskellige, så det første princip her kan ikke anvendes utvetydigt til fordel for vegetarisme. Din situation er unik, og det er op til dig at beslutte, hvad du skal gøre, og hvad du skal spise.

Det andet princip siger, at når vi træffer beslutninger, skal vi blive styret af sund fornuft, det vil sige, at vi skal tænke over, hvordan vi bedst kan handle i hver specifik situation. Hvis vi efter at have spist tæt kødmad føler os tyngde, føler et tab af energi og ikke ønsker at gøre noget, så er det bedre at foretage vores valg til fordel for noget lettere. Disse vil normalt være grøntsager eller frugter. Og det sker således, at den psykologiske afhængighed af kødmad er så stor, at det er bedre at spise, hvad du vil, og ikke lide. Og pine ikke andre, for stemningen hos en mentalt irriteret person lader meget tilbage at ønske!

Harmoni er meget vigtigt i yoga! Og en skarp ændring i livsstil kan ikke kaldes harmonisk! Hvis vi beslutter, at vi vil gøre yoga, så begynder vi at gøre, hvad vi er i øjeblikket. Over tid vil ønsket om tung mad mindskes. Men du kan ikke slippe af med dine vaner hurtigt og smertefrit. Det tager tid! Øvelse af yoga vil hjælpe os med at blive mere energiske og muntre. Og måske vil vores kost ændre sig på den mest naturlige måde!

Anbefalede: