Hvem Er Kongen Af fodbold

Hvem Er Kongen Af fodbold
Hvem Er Kongen Af fodbold

Video: Hvem Er Kongen Af fodbold

Video: Hvem Er Kongen Af fodbold
Video: Hvem er landsholdets SoMe-konge? 2024, Kan
Anonim

Fodbold, der i øjeblikket er den mest populære og massive sport i verden, begejstrer sindet hos mennesker fra næsten hele verden. Ved at bringe fans sammen og få dem til at bruge tid på at klamre sig til tv-skærme derhjemme, i barer og overalt, udgør denne sport en hel verden, man kan endda sige et fodboldrig. Og selvfølgelig, ligesom ethvert rige, har fodbold sin egen konge.

Hvem er kongen af fodbold
Hvem er kongen af fodbold

Han blev fra barndommen forudsagt en vellykket fodboldfremtid, men kunne nogen forestille sig, at denne fyr fra en fattig familie en dag ville blive kaldt fodboldkongen med én stemme. Selvfølgelig taler vi om den legendariske brasilianske angriber Pele.

Den unikke spiller blev født i 1940 i den lille brasilianske by Tres Coraçoins. Hans far, en tidligere fodboldspiller, indpodede i sin tid en kærlighed til fodbold i sin søn, hvilket, kombineret med hans enorme talent, førte drengen til det lokale børns fodboldhold. Allerede i en alder af 7 var Pele præget af et spektakulært og effektivt spil, takket være hvilket han blev bemærket af repræsentanter for Santos-klubben. Han var endnu ikke 16 år gammel, da han først optrådte i trøjen i sin nye klub. Lysende med sin præstation blev han snart kaldet op for at forsvare farverne på landsholdet, hvor han straks viste en imponerende debut.

I løbet af sin lange sportskarriere har Pele sat mange rekorder og er stadig den eneste fodboldspiller, der har vundet verdensmesterskabet tre gange. Dette skete i 1958, 1962 og 1970. Den store fodboldspiller deltog også i verdensmesterskabet i 1966, men blev såret ved dette mesterskab. Og brasilianerne vandt ikke guld.

Pele har ramt modstanderens mål mere end tusind gange i sin karriere. Der er ikke så mange fodboldspillere, der har nået denne milepæl i verdensfodboldens historie.

Nogen betragter Pele som den bedste spiller i fodboldens historie, mens andre er skeptiske over for sådanne udsagn, men alle genkender ham som en legende. I mange år fremover vil hans lyse, fænomenale spil få millioner af mennesker overalt i verden til at forkæle sig med minder og selvfølgelig sammenligne de nuværende stjerner med fortidens stjerner. Men uanset hvad, fodbold vil altid kun have en konge, for dette er kaldenavnet til den legendariske brasilianske angriber Pele.

Anbefalede: