Sommer-olympisk Sport: Wrestling

Sommer-olympisk Sport: Wrestling
Sommer-olympisk Sport: Wrestling
Anonim

Freestyle wrestling er en konkurrence mellem to atleter. Hver af atleterne prøver at lægge den anden på skulderbladene eller vinde ved hjælp af andre teknikker (griber, kaster, vender, fejer og ture).

Sommer-olympisk sport: Wrestling
Sommer-olympisk sport: Wrestling

Til freestyle wrestling konkurrencer arrangeres et specielt firkantet tæppeområde, dets side er otte meter. Deltageres kostumer består af røde eller blå elastiske trikotage, badebukser og brydere. Wrestling sko er lavet bløde uden hæle og forskellige metaldele.

På tæppet prøver atleter på enhver mulig måde at vende modstanderen på ryggen og trykke skulderbladene mod tæppet. Point tildeles for holdteknikker, du kan vinde teknisk, det vil sige at have en stor mængde point. Under konkurrencen tager bryderne fat og udfører trin. Til dette formål bruges greb og greb med hænder og fødder i boderne. Kampen varer fem minutter. Hvis der i løbet af denne tid ikke var nogen på skulderbladene og ikke modtog tre point for aktive handlinger, tilføjes der yderligere tre minutter. Og så videre, indtil vinderen er bestemt. Et team af dommere, der tildeler point, og sejren fører tilsyn med kampens forløb.

Atleter er opdelt i vægtkategorier. Siden 1928 er der oprettet en regel - en deltager fra et land i hver vægt. Taberen elimineres fra spillet.

Wrestling med freestyle blev først inkluderet i programmet for de olympiske sommerlege i 1904 i St. Louis (USA). Derefter var alle deltagere (42 personer) repræsentanter for dette land. Europæerne accepterede ikke straks denne type brydning, så det var ikke ved de næste OL.

Men så kom denne sport fast ind i programmet for sommerlegene. Reglerne for konkurrencen ændrede sig, men deltagelse af flertallet af atleter fra kun et land var ikke længere tilladt. Rusland oprettede sit eget hold til freestyle-brydning for at deltage i OL i 1996.

I 1980 blev kvindes freestyle wrestling også anerkendt, og ved de Olympiske lege optrådte hun i 2004 i Athen. Det var den tredje kvindelige enkeltkamp efter taekwondo og judo.

Nu er atleter fra USA, Rusland, Aserbajdsjan, Iran, Tyrkiet, Georgien førende inden for freestyle wrestling i verden.

Populær af emne.