Notat Til Dem, Der Skal Løbe Om Vinteren

Indholdsfortegnelse:

Notat Til Dem, Der Skal Løbe Om Vinteren
Notat Til Dem, Der Skal Løbe Om Vinteren

Video: Notat Til Dem, Der Skal Løbe Om Vinteren

Video: Notat Til Dem, Der Skal Løbe Om Vinteren
Video: Jeg gjorde mig varm og behagelig ... på værkstedet) 2023, Juni
Anonim

Du er nødt til at opretholde fremragende fysisk form uanset årstid. Hvis du er vant til at løbe i den friske luft, bør du ikke ændre din rutine med vinterens begyndelse. Frost kan kun foretage nogle justeringer, du skal passe på dit tøj og ikke glemme ordentlig vejrtrækning.

Notat til dem, der skal løbe om vinteren
Notat til dem, der skal løbe om vinteren

Om vinteren kan løbere komme i vejen for glatte overflader og frysende temperaturer udenfor. Men alt dette vil ikke være en hindring, hvis du inden du begynder at køre om vinteren på gaden lære et par regler for valg af udstyr og løbetid. Overholdelse af dem vil hjælpe med at undgå skader, hypotermi og gøre vintertræningen mere behagelig.

Vinterfodbeskyttelse

Det er en topprioritet at beskytte dine fødder til at løbe om vinteren. Derfor er den første påmindelse det rigtige valg af sokker. Selvom dine sko svigter dig, kan strømper af høj kvalitet på dine fødder redde dig. Sokker skal vælges, så foden er behagelig, ikke trang eller alt for løs.

Det bomulds- eller syntetiske par, som du løb om sommeren, fungerer ikke i kulde. Det varmer naturligvis ikke, desuden er sådanne sokker for tynde, og foden dingler i sneakeren. Terry-modeller af sokker er for tykke, foden tværtimod passer muligvis ikke ind i skoene, eller det bliver meget trangt, og så fryser den.

Det er optimalt til jogging om vinteren at købe et specielt uldpar eller termiske sokker. Uld varmer godt og holder dine fødder varme, selvom der kommer lidt sne i skoene og smelter. En ekstra, mere budgetmæssig mulighed er at købe syntetiske sokker. De klarer godt med overskydende fugt. Og bomuldsparet skal kategorisk opgives.

De rigtige sko til løb om vinteren

I tørt vintervejr kan selv sommersko bæres med de rigtige sokker. Du kan dog kun løbe i sneen på korte træningsprogrammer i sådanne sko. Til lange løb om vinteren, især hvis de er planlagt i en skov eller park, skal du købe en vinterversion af sneakersne.

Disse modeller frigives typisk højere for at undgå, at sne kommer ind. Kontroller, at skoen er udstyret med en speciel skridsikker sål. Dette sparer dig ikke for hårdt pakket isspor, men det hjælper dig med at være mere stabil, når du løber.

En anden ønskelig kvalitet til en vinterløbesko er vandmodstand. For eksempel har sko med en Gore-Tex belægning det. Hvis der er kontinuerlig is på gaden, kommer specielle løbende katte til undsætning. Hvis du lægger dem på dine sneakers, inden du forlader huset, kan du undgå kvæstelser og relativt komfortabelt træne i den friske luft.

Nederste lag tøj

Den anden påmindelse om vinterløbende udstyr er lagdeling af tøj. Faktum er, at løb om vinteren altid træner i to temperaturzoner. I begyndelsen af løbet, mens musklerne endnu ikke er opvarmet, føler kroppen den virkelige temperatur i miljøet, det vil sige, det er koldt. Efter 10-15 minutter fra start af løbeturen bliver det imidlertid varmt. Overholdelse af princippet om lagdeling i vintertøj giver dig mulighed for hurtigt at tage dit overtøj af, når det bliver meget varmt, og som et resultat bliver du ikke forkølet.

Det anbefales at bære specielt termisk undertøj med lange ærmer lavet af varmebestandige stoffer. De tillader huden at trække vejret og fjerne overskydende fugt.

Hvis du for det meste kører korte, høje intensitetsløb om vinteren, kan du bruge langærmede trøjer eller bomuldst-shirts. Hvis du sveder kraftigt, bliver disse tøj våde og tørrer ikke godt. Så denne mulighed er fin, forudsat at det øverste lag pålideligt beskytter dig mod vind og kulde, og træningen i sig selv er kort. Ellers er der stor risiko for forkølelse.

Øverste lag tøj

Det ydre lag af tøj afhænger af den specifikke temperatur udenfor. Hvis det er solrigt og temperaturen er –1 ° C, er det bedste valg en termisk jakke med lange ærmer og en let sportsjakke ovenpå. Hvis frosten er under -10 ° C, skal du bære en varmere løbejakke. Ved frysende temperaturer bærer løbere ofte en tynd uldtrøje på toppen.

For at holde underkroppen varm anbefales det at købe termisk undertøj. Den kan bæres med specielle tynde bukser til vinterkørsel mærket "thermo".

Hvis du ikke kan lide at løbe i trange bukser, kan du vælge en model til vinter lavet af fleece; varme strømpebukser eller termisk undertøj bæres under sådanne bukser. Det tilrådes, at fleecebukserne har et elastikbånd eller manchetter i bunden, så kold luft ikke kommer ind.

Tilbehør til vinterjogging

I koldt vejr kan du ikke løbe uden hat, pandebånd eller i ekstreme tilfælde isolerede hovedtelefoner. En god fleecehue eller fleecehovedbøjle gør hele vinteren.

Handsker er også nødvendige i koldt vejr. Det bliver koldt uden dem, fordi fingre, som ører, bliver varme i sidste øjeblik. Du kan, hvis du ønsker det, vælge vanter eller luffer - handsker uden fingerrum.

Om vinteren beskytter solbriller dine øjne ikke kun mod den blændende sol og sne, men også mod den kolde vind, der får dine øjne til at vandne.

Glem ikke den olieagtige nærende creme, den skal påføres på udsat hud et par timer før du løber. Dette beskytter din hud mod frost og vind.

Andre ting at huske på ved et behageligt vinterløb

I koldt vejr, når du løber, skal du trække vejret samtidig gennem munden og næsen, mens spidsen af tungen skal være fastgjort til ganen. I dette tilfælde kommer kold luft ikke ind i en tæt strøm og køler ikke lungerne.

Planlæg dine løb om vinteren, så de slutter inden skumringen. Hvis dit lange dagløb kan blive til et aftenløb, skal du tage ekstra varmt tøj med for at undgå hypotermi og forfrysninger. Som praksis viser, observeres de begge ofte hos løbere om vinteren om aftenen og om natten.

Derfor er det stærkt tilrådeligt, at dine løbende træningsprogrammer i den friske frostige luft falder om dagen. Tøj og fodtøj korrekt valgt til vejret giver dig mulighed for ikke at blive forkølet og udføre en træning af høj kvalitet, vil hjælpe med at hærde og styrke kroppen.

Og selvfølgelig, når du jogger om vinteren, skal du nøje se på dine skridt. Hvis der er tung sne under dine fødder eller en mur, øges risikoen for skader betydeligt, og glæden ved at træne går tabt. I dette tilfælde giver det mening at flytte din træning til et løbebånd.

Populær af emne.