Hvilken Er Den Bedste Cykel At Købe

Indholdsfortegnelse:

Hvilken Er Den Bedste Cykel At Købe
Hvilken Er Den Bedste Cykel At Købe

Video: Hvilken Er Den Bedste Cykel At Købe

Video: Første MTB - Hvad skal jeg vælge ?? og hvad er lige meget? 2022, December
Anonim

Cykling betragtes som en af ​​de mest almindelige udendørs aktiviteter i de varmere måneder. Men for at cyklen skal være fornøjelig, skal du vælge den rigtige jernhest til dine mål: amatørrejser i weekenden, begyndelsen på en atletes karriere eller professionel træning med en mentor.

Hvilken er den bedste cykel at købe
Hvilken er den bedste cykel at købe

Forskellige cykler

Specialbutikker tilbyder et bredt udvalg af forskellige cykelmodeller, der passer til forskellige betingelser og anvendelsesformål.

Racercykler er lavet til byrejser med lave hastigheder. Dybest set er der modeller med flere hastighedstilstande. Dette er en gåcykel til ridning på flade asfalterede veje. Når du vælger en sådan cykel, skal du huske, at landingen indtager en lige rygposition, hvilket medfører ubehag under lange ture.

En af varianterne af disse cykler betragtes som komfortable modeller, som er mere avancerede. De giver dig mulighed for at køre uden for byen på ujævne veje, dog ikke med de højeste hastigheder.

En anden type vejcykler er krydsere, der adskiller sig lidt i karakteristika, men tiltrækker med deres interessante design.

Den næste lignende type cykler er landevejscykler. De er også designet til at køre på flade veje, men ved høje hastigheder. De er en slags racercykler. På grund af for smalle dæk er det umuligt at køre off-road uden for byen på dem.

Det modsatte af konventionelle landevejscykler er mountainbikes designet specielt til langrend. Alle komponenter på denne cykel er mere holdbare og tåler al stress fra ujævne veje. Mountainbikes kan være med en eller to støddæmpere, blødgørende nedstigninger, stigninger og andre træk ved lindring af bjergskråninger.

BMX-cykler og hardtails er specielt designet til forskellige tricks i hårdt terræn. De er designet til ekstreme sportsgrene som cykelcross, trial, country cross, slalom, street bike. De bruges ikke til almindelig cykling, og derfor er kun professionelle interesserede i dem.

Der er også specielle hybrider, som er en kombination af mountain- og roadcykler. De kan køres på forskellige vejmuligheder. Fra mountainbikes tog de en solid konstruktion, derailleurs og bremsesystem. Fra bycykler fik de et rat, forskellige ekstra elementer i form af snavsbeskyttelse, et bagagerum, hastighedsbegrænsninger og andre detaljer.

specifikationer

Af de tekniske egenskaber, der er vigtige, når du vælger en cykel, overvejer de traditionelt:

- Rammemateriale (stærkt og let aluminium, billigere men tungt stål, let, holdbart og dyrt titanium, moderne let og holdbart kulstof). Det er værd at bemærke, at jo færre forskellige plastdele en cykel har, jo bedre.

- Hjulens diameter og bredde afhængigt af formålet med cyklen. Princippet med ethvert design er, at jo bredere hjulene er, jo bedre er cykelens terrænevne, men jo lavere hastighedskvaliteter.

- Almindelige eller skivebremser. Til amatørby- og landvandringer er almindelige bremser egnede til ekstremsport - skivebremser.

- Felgen på hjulet, der er ansvarlig for dets stivhed. Den enkelte kant er velegnet til byture på flade veje. Den stærkere dobbelte kant sikrer større pålidelighed og er velegnet til langrend.

- Hastighedsegenskaber.

Hvad skal du ellers være opmærksom på?

Når du køber en cykel, skal du ikke kun stole på de mål, den er nødvendig for, men også på andre funktioner, herunder cyklistens individuelle egenskaber. Så hvis en person vejer mere end 130 kg, skal du kigge efter mere holdbare modeller med en forstærket ramme.Ejerens højde tages også i betragtning: det er nødvendigt, at benet, der er på pedalen i den nedre position, er helt ubøjet, og ejeren selv skal roligt stå over rammen (fødderne på gulvet er spredt på begge sider af ramme).

Det er bedre at vælge modeller fra de firmaer, der kun specialiserer sig i produktion af cykler. De er mere pålidelige og garanterer ingen brud. Blandt dem er firmaer som Merida, Silverback, Giant, Stevens, Corratec, Scott, Lapierre, Cube og nogle andre. Det tilrådes at købe en cykel fra en specialiseret cykelbutik, der samarbejder med et værksted. Populære sportsudstyrskæder sælger normalt ikke-standardcykler til meget høje priser.

Når du køber, anbefales det at prøve en cykeltur for at sætte pris på bekvemmeligheden og komforten ved bevægelse. Hvis du har spørgsmål, hjælper en konsulent i en specialbutik med at opsætte din cykel eller vælge en anden mulighed.

Populær af emne.