Hvilken Hastighed Udvikler En Skiløber, Når Han Går Ned Ad Banen?

Indholdsfortegnelse:

Hvilken Hastighed Udvikler En Skiløber, Når Han Går Ned Ad Banen?
Hvilken Hastighed Udvikler En Skiløber, Når Han Går Ned Ad Banen?

Video: Hvilken Hastighed Udvikler En Skiløber, Når Han Går Ned Ad Banen?

Video: Город Барселона. Испания или Каталония? Большой выпуск. 2022, December
Anonim

Ifølge organisationen France Ski de Vitesse blev den højeste hastighed på skisporet udviklet den 31. marts 2014 i den franske by Var af den italienske atlet Simone Origone. Hans rekord er 252.454 kilometer i timen. Italieneren konkurrerer i hurtigskidisciplinen, som endnu ikke er inkluderet i programmet for De Olympiske Lege.

Hvilken hastighed udvikler en skiløber, når han går ned ad banen?
Hvilken hastighed udvikler en skiløber, når han går ned ad banen?

Hastighedsløb

Speedski eller alpint skiløb på en lige bakke er den hurtigste ikke-motoriserede landsport. Skiløbere overstiger regelmæssigt 200 kilometer i timen, hvilket er endnu højere end faldskærmsfartøjers frie faldhastighed - ca. 190 km / t.

Hastighedsløb afholdes på specielt designet en kilometer lange spor. Der er omkring tredive sådanne spor rundt omkring i verden. Spor er som regel placeret i høje bjergrige områder for at minimere luftmodstand.

Sporet er opdelt i tre sektioner. I de første 300-400 meter forsøger rytteren at få fart. Den maksimale hastighed måles på de næste 100 meter - tidszonen. Og de sidste 500 er beregnet til at bremse og stoppe fuldstændigt.

Speed ​​skiløbere bruger specielle forseglede latexdragter og aerodynamiske hjelme for at reducere luftmodstanden. De skal også yde en vis beskyttelse i tilfælde af et fald. Specielle ski skal være 240 centimeter lange og ikke mere end 10 centimeter brede. Vægten af ​​et par må ikke overstige 15 kg.

Hastighedsrekorder

Den første officielle speedski-konkurrence fandt sted tilbage i 1930. Forfatteren af ​​den første rekord i samme år var den østrigske Leo Gasperl, der accelererede til 139 km / t. I tresserne blev den italienske by Cervinia "mekkaet" for højhastigheds skiløb. Hvert år kom de bedste mestre her og forbedrede regelmæssigt hastighedsregistreringer. Italiensk Luigi di Marco nåede 175 km / t, japansk Morishito - 180.

Teknologiske fremskridt stod ikke stille. I halvfjerdserne dukkede nye spor op, hastighederne steg markant. I 1978, på Portillo-kredsløbet i Chile, overvinde amerikaneren Steve Mc Kinney de tilsyneladende uopnåelige 200 kilometer i timen.

I firserne blev det franske skisportssted Les Arcs til et nyt "mekka" til højhastigheds skiløb. Her, såvel som på et andet fransk spor, Var, er hastighedsrekorderne forbedret mange gange. I dag tilhører posterne blandt mænd den italienske Simone Origone - 252, 454 km / t og blandt kvinder den svenske atlet Sanne Tidstrand - 242, 590 km / t.

I 1992 var Les Arcs vært for demonstrationsforestillinger i disciplinen "hurtigski" inden for rammerne af de olympiske lege i Albertville.

Populær af emne.