Sådan Spiller Du Snooker

Indholdsfortegnelse:

Sådan Spiller Du Snooker
Sådan Spiller Du Snooker

Video: Sådan Spiller Du Snooker

Video: Sådan Spiller Du Snooker
Video: Научитесь играть в бильярд за десять минут - инструкция по бильярду 2024, Kan
Anonim

Snooker betragtes som et af de sværeste pocket billard spil. Det antages, at dette spil først dukkede op i det nittende århundrede i Indien. I dag spiller både professionelle og amatører snooker. For at nyde dette spændende spil er det nok at mestre de grundlæggende regler, finde lidt fritid og et passende bord.

Sådan spiller du snooker
Sådan spiller du snooker

Instruktioner

Trin 1

Snooker spilles med 15 røde, 6 farvede og en hvid bold. Den hvide kugle kaldes køkuglen. Målet med dette spil er at score flest point. I dette tilfælde skal kuglerne gå i lommerne i en strengt defineret rækkefølge. Hver af kuglerne har sit eget antal point: - sort kugle - 7 point; - lyserød - 6; - blå - 5; - brun - 4; - grøn - 3; - gul - 2; - rød - et point hver.

Trin 2

En kamp består som regel af flere rammer - spil. Deres antal bestemmes på forhånd.

Trin 3

Inden spillet starter, placeres kuglerne på bordet på en bestemt måde. Det første hit i det første sæt bestemmes ved lodtrækning. I de følgende spil tages kickoffs efter tur

Trin 4

Spilleren skal skiftevis lomme de farvede og de røde bolde. I dette tilfælde, så længe der er røde kugler på bordet, returneres de spillede farvede og placeres på bestemte punkter på bordet.

Trin 5

Den spiller, der får ret til at ramme, skal ramme en af de røde bolde. Den maksimalt tilladte stødtid er et minut. Når du udfører et slagtilfælde, skal kø-kuglen røre ved den røde kugle, men samtidig må den ikke være i lommen. Som et resultat af et korrekt hit kan kun røde bolde være i lommen. Point tildeles med antallet af kørte bolde.

Trin 6

Hvis ingen af de røde bolde efter strejken rammer lommen, går "træk" til modstanderen.

Trin 7

Det næste hit skal være på en farvet bold. Desuden forhandles farven på forhånd - "bestilt". En kugle betragtes i lommen, hvis cue-kuglen først rørte ved den "bestilte" kugle, og samtidig ikke kom i lommen. Det skal bemærkes, at kun resultatet af den "bestilte" farvede kugle skal være i lommen. Point tildeles på baggrund af dets "værdi". Hvis bolden ikke er i lommen, går spillet til en anden spiller.

Trin 8

Når alle de røde kugler er blevet spillet, skal de farvede kugler lommes i en strengt defineret rækkefølge - i stigende rækkefølge efter deres "pris". På dette stadie af spillet vender de farvede bolde ikke tilbage til bordet. Spillet betragtes som overstået, når den sidste - sorte kugle er i lommen.

Anbefalede: