Gymnastik Til Ischias

Indholdsfortegnelse:

Gymnastik Til Ischias
Gymnastik Til Ischias

Video: Gymnastik Til Ischias

Video: Gymnastik Til Ischias
Video: Ischias Übungen ➡️ 4 Übungen gegen Ischiasschmerzen ✅ Soforthilfe 2023, Oktober
Anonim

Ischias er en betændelse i iskiasnerven, som også kaldes lumbosacral radiculitis. En sådan sygdom ledsages næsten altid af et alvorligt smertesyndrom, og behandlingen er en lang og omhyggelig proces, hvor speciel gymnastik spiller en væsentlig rolle.

Gymnastik til ischias
Gymnastik til ischias

Lumbosacral ischias behandles med medicin, der hjælper med at stoppe betændelse i kroppen og reducere smerte. Derfor er det meget vigtigt at se en læge ved det første tegn på ischias. Ud over medicin og injektioner ordineres patienten næsten altid speciel sundhedsforbedrende gymnastik, der fungerer som et naturligt smertestillende middel. Det hjælper også med at lindre smerte, opnå afslapning af de berørte områder og fjerne symptomer på sygdommen hurtigere.

Øvelser i behandlingen af ischias anbefales at blive udført under opsyn af en fysioterapeut, der kan fortælle patienten, hvordan man bevæger sig korrekt. I mangel af en sådan mulighed kan gymnastik dog omhyggeligt udføres uafhængigt derhjemme. Men før det er det meget vigtigt at konsultere en læge, da det i nogle tilfælde for eksempel under graviditet ikke anbefales at udføre bestemte øvelser.

Liggende øvelser

Lig på ryggen på en fast overflade og bøj dine knæ. Stram dine rygmarvsmuskler med al din magt, og prøv at presse din lændehvirvelsøjle mod gulvet. Fix denne position af kroppen i et par sekunder, og slapp derefter af. Gentag denne øvelse 7-10 gange.

Hold udgangspositionen, stræk dine ben. Træk derefter langsomt et knæ op til brystkassen, lås positionen i et par sekunder, og sæt derefter benet tilbage i dets oprindelige position. Gentag øvelsen 10 gange med hvert ben. Denne øvelse, når iskiasnerven klemmes, anbefales ikke kun af fysioterapeuter, men også af yogaeksperter.

Rul over på din mave og stræk ryggen så meget som muligt med fokus på bøjede albuer. Lås positionen i et par sekunder, og slapp derefter af. Samtidig skal benene være lige og ligge ubevægelige. Denne øvelse udføres også 10 gange.

Hvis du har svært ved at udføre 10 reps ad gangen, skal du starte med 5 og øge antallet af reps hver dag.

Siddende øvelser

Sid på en stol med dine ben krydsede, ret din ryg og tag dine hænder bag hovedet. Udfør torso drejer til højre og venstre, fem gange i hver retning. Skift ben og gentag øvelsen.

Sid på gulvet med dine ben udstrakt foran bagepulveret, og dine arme spredes ud til siderne på skulderhøjde. Så prøv at få dem bag ryggen så meget som muligt. Løs positionen, slapp af, og gentag derefter øvelsen 5-6 gange til.

Udfør alle øvelser langsomt og omhyggeligt for ikke yderligere at beskadige den betændte iskiasnerven.

Stående øvelse

Stå med fødderne skulderbredde fra hinanden, løft den ene hånd op og lad den anden ligge langs din torso. Udfør 5 bøjninger til den modsatte side af den hævede arm. Derefter hvile og gentage øvelsen med den anden hånd og i den modsatte retning.

Anbefalede: