Leader's Røde Og Gule Trøje

Indholdsfortegnelse:

Leader's Røde Og Gule Trøje
Leader's Røde Og Gule Trøje

Video: Leader's Røde Og Gule Trøje

Video: Leader's Røde Og Gule Trøje
Video: СМЕЩЕННЫЙ РЕГЛАН. РЕГЛАН ,,ЧАЙКА,,. ТЕОРИЯ И ПРАКТИКА. 2-ЧАСТЬ. KNITTED SWEATER / SUÉTER TEJIDO 2024, Kan
Anonim

Den røde og gule ledertrøje gives i skiskydning, langrend, cykling til atleter, der fører i visse typer løb eller etapeløb. Ofte ender ejeren af den gule trøje med at blive sæsonens vinder.

Gul trøje af lederen i skiskydning
Gul trøje af lederen i skiskydning

I nogle sportsgrene, hvor der afholdes konkurrencer i flere etaper, vises udvalgte atleter i starten i gule og røde trøjer. Kommentatorer, der sender tv-seere, bruger ofte udtrykket "gul ledertrøje", "leders røde trøje".

Leader's røde trøje

I langrend bæres en trøje af denne farve af lederen af den samlede stilling i en flerdages Tour de Ski-konkurrence eller anden etape i et flerdagesløb. Dette hjælper seerne med at vide, hvem der i øjeblikket er den bedste kandidat til at vinde.

Den olympiske mester i 50 km løb Alexander Legkov vandt Tour de Ski sidste år. Dette er den mest hæderlige pris for en skiløber, da det viser hans højeste klasse. Det sidste løb på etappen er en stigning på flere kilometer op ad bakke, når nogle skiløbere bare rejser sig, fordi de ikke har ånde nok, og deres ben er "hamret".

I skiskydning bæres en rød trøje af en atlet, der i øjeblikket er førende i en bestemt type klassifikation: massestart, individuelt løb, sprint. Indtil for nylig var det muligt at observere, hvordan russiske atleter havde T-shirts i denne farve. Desværre har skiskyttere fra Rusland i de sidste par år kun fået tredjepladser i visse typer offset. Men Daria Domracheva fra Hviderusland glæder sig ofte og konkurrerer med succes med Tura Berger og Kaisa Mäkkäräinen.

Ved cykling har vinderen af bjergetappen i Vuelta ret til at bære en rød trøje. Denne bjergetape er opdelt i fire kategorier. Ikke alle cyklister gennemfører etappen, fordi der simpelthen ikke er tilstrækkelig fysisk styrke til at overvinde mange kilometer bjergbestigninger.

Leader's gule trøje

Skiskydning, langrend, cykling afholdes hele sæsonen. Når en atlet indtager et bestemt sted i slutningen af hvert løb, krediteres point for ham. Den overordnede leder har ret til at bære en gul trøje, så både tilskuere og andre atleter kan forstå, hvem der i øjeblikket hævder titlen som årets mester. Men dette gælder for skiskydning og langrend.

Cykling er lidt sværere. Lederen får en guldtrøje, ofte kaldet gul af kommentatorer. Den rigtige gule trøje gives til lederen af Tour de France-etappen. Dette løb for nogle cyklister er den vigtigste konkurrence i deres liv. Den gule trøje er den dyreste trøje, der findes.

Anbefalede: