Mawashi Sumotori: Big Boys - Big Thongs

Indholdsfortegnelse:

Mawashi Sumotori: Big Boys - Big Thongs
Mawashi Sumotori: Big Boys - Big Thongs

Video: Mawashi Sumotori: Big Boys - Big Thongs

Video: Mawashi Sumotori: Big Boys - Big Thongs
Video: Правила борьбы сумо - ОБЪЯСНЕНИЕ! 2024, April
Anonim

Sumotori er navnet på en sumobrydder på japansk. Mawashi eller mawashi er en sumobryderes bælte bundet rundt om kroppen på en speciel måde. Da sumobrydning er en traditionel kampsport for Japan, bruges denne terminologi over hele verden.

Mawashi Sumotori: Big Boys - Big Thongs
Mawashi Sumotori: Big Boys - Big Thongs

Mawashi i traditionen med sumo

Sumo er en gammel traditionel kampsport, der praktiseres i den stigende sols land den dag i dag. Hver kamp mellem brydere ledsages af adskillige ritualer, hvoraf den ene er brydernes specielle tøj - et sumobælte kaldet mawashi. Dette er det eneste tøj, der er acceptabelt for en bryder.

Nogle brydere hænger sagari på deres mawashi - det er dekorationer, der har en dekorativ funktion. De betyder ikke noget og symboliserer ikke.

Mavashi er et specielt bælte - et bredt bånd lavet af tæt stof. Som regel bruges mørkt stof, men det sker, at nogle sumobrydere udfører i lys mawashi. Bæltet sættes på en absolut nøgen krop, den vikles flere gange rundt om bryderens torso og mellem benene og fastgøres derefter med en speciel knude. Da mawashi er et langt bånd, ser al påklædning på bryderens krop virkelig lidt ud som en rem.

Stedet hvor bryderne kæmper kaldes doha. Hvis en af sumobrydere mister mawashi på doha (for eksempel er bæltet løst), betyder det en automatisk diskvalifikation. Gedzi - hoveddommeren - overvåger nøje, at traditioner og regler overholdes nøje.

Betydningen af denne, ved første øjekast, mærkelig påklædning for brydere er som følger: Da sumo indebærer gribende, bør brydernes beklædning bidrage så lidt som muligt til sårbarhed på denne side. Mawashi er umulig at forstå, og derfor er det traditionelle bælte, selvom det kan virke usædvanligt at se ud for en person langt fra sumo, stadig meget funktionelt.

Mawashi variationer

Som regel bærer erfarne dygtige brydere speciel mawashi - silke. Men i amatørsport bæres denne type tøj undertiden direkte på shorts eller badebukser.

Der er en separat type mawashi - kesho-mawashi. Dette er et bælte, der ligner mere et forklæde. Det er rigt dekoreret med broderi og hængende elementer. Sådan mawashi bruges kun til rituelle formål, det er uacceptabelt til brydning.

Andre attributter for en sumobrydder

At style en sumo-frisure eller binde en mawashi kræver viden om en speciel kunst, som i det moderne Japan næsten glemmes uden for sumo eller traditionelt teater.

Ifølge traditionen vokser sumobrydere langt hår, der føres i en speciel frisyre - en bolle på toppen af hovedet. Brydere fra de øverste divisioner har en lidt anden, kompliceret frisure, der ikke kun ser mere indviklet og smuk ud, men også blødgør fjendens slag. For eksempel, hvis en bryder falder hovedet ned, vil kraften til at ramme hovedet mod doha med en sådan speciel stråle være betydeligt mindre.