Eusebio - Portugisisk Fodboldlegende

Eusebio - Portugisisk Fodboldlegende
Eusebio - Portugisisk Fodboldlegende

Video: Eusebio - Portugisisk Fodboldlegende

Video: Eusebio - Portugisisk Fodboldlegende
Video: EUSEBIO | FIFA Classic Player 2024, April
Anonim

Flere navne skiller sig ud blandt de fremragende fodboldspillere fra alle tider og folk. Blandt dem er den legendariske portugisiske fodboldspiller, som sikkert kan kaldes "den portugisiske fodboldkonge". Verden kender denne mand ved navn Eusebio.

Eisebio_
Eisebio_

Eusebio er en portugisisk fodboldspiller af Mozambican afstamning. En af de bedste strejkere nogensinde blev født i en enkel og fattig familie i 1942. Fra den tidlige barndom var han interesseret i fodbold, i en alder af 11 blev han den bedste spiller i den lokale klub, hvor han i en alder af 19 blev bemærket i fodboldklubben Benfica. Med ankomsten af Eusebio begyndte Lissabon-klubben at vinde over de stærkeste hold. Alle fodboldeksperter bemærkede angriberens hastighed og fleksibilitet. Mange sagde, at Eusebio havde et talent fra Gud.

Eusebio begyndte at blive sammenlignet med den store Pele, han fik kælenavne sort panter og sort perle på grund af sine fremragende kvaliteter. Men publikum huskede ham ikke kun som en professionel, men også som en anstændig og ærlig spiller, der ikke lammede eller slog sine rivaler.

Den store spiller måtte afslutte sin karriere på grund af skade i en alder af 32. Han blev den elleve gange portugisiske mester, vinder af Ballon d'Or, to gange Golden Boot-vinder. Blandt Eusebios succeser er det værd at fremhæve bronzemedaljen til verdensmesterskabet i 1966, hvorefter verdensmesterskabet blev afholdt i England. Ved denne turnering blev Eusebio anerkendt som den bedste angriber. Han blev også anerkendt som topscorer. Derudover vandt Eusebio sammen med Benfica European Cup.

Statistikkerne over kampe og mål for Benfica-holdet er simpelthen forbløffende. Han spillede 715 kampe. Hvor han ramte modstanderens mål 727 gange. Dette er en fantastisk præstation. Det er usandsynligt, at nogen snart vil slå rekorden for den store Eusebio i den portugisiske klub, fordi disse tal synes urealistiske.

Eusebio kan med sikkerhed kaldes den bedste portugisiske spiller i det 20. århundrede. Derudover er hans navn en af de ti største fodboldspillere i verdensfodboldens historie, og nogle fodboldeksperter hævder, at der i øjeblikket ikke er nogen spiller i Portugal, der kan sammenligne med Eusebio. Det er værd at erkende, at eksperterne på nogle måder har ret, fordi Cristiano Ronaldo ikke kan prale af en sådan liste over priser i verden og på klubområdet. Især har Ronaldo endnu ikke haft en chance for at blive medalje i verdensmesterskabet.

Den 5. januar 2014 døde den portugisiske fodboldlegende. Den ærværdige spiller døde i en alder af 72 år efter hjertestop.