Verdensfodboldlegender

Indholdsfortegnelse:

Verdensfodboldlegender
Verdensfodboldlegender

Video: Verdensfodboldlegender

Video: Verdensfodboldlegender
Video: ГДЕ АКТИВ? 2024, April
Anonim

Fodbold er måske en af de mest populære sportsgrene i verden. Og selv dem, der aldrig har været særlig interesserede i fodbold, har hørt om de legendariske spillere, der er gået ind i historien.

Lionel Messi
Lionel Messi

Pele

Edson Arantis do Nascimento, bedre kendt som den store Pele, er måske en af de mest berømte spillere i fodboldens historie. Den brasilianske angriber har spillet i alt 92 kampe og sendt 77 mål til modstanderens mål for landsholdet. I alt i løbet af sin karriere scorede han 1289 mål i 1363 kampe. Den eneste tre gange verdensmester den dag i dag som en aktiv fodboldspiller. Pele blev udnævnt til den bedste fodboldspiller i det 20. århundrede af mange forskellige publikationer og organisationer.

Diego Maradona

Diego Armando Maradona er en legendarisk argentinsk fodboldspiller, der spillede som en angriber og angribende midtbanespiller. I løbet af sin karriere skiftede han mange klubber. Som en del af landsholdet i sit land spillede han 91 kampe, hvor han scorede 34 mål. Ifølge en afstemning på det officielle FIFA-websted blev han udnævnt til århundredets bedste fodboldspiller. I kvartfinalen i FIFA-verdensmesterskabet scorede han et mål, der blev anerkendt som "århundredets mål" - mens fodboldspilleren omgåede alene seks modstandere, inklusive deres målmand.

Ballon d'Or er en årlig pris, der tildeles årets bedste fodboldspiller baseret på resultaterne fra verdensmesterskabet. Tildelt af det internationale fodboldforbund (FIFA).

Messi

Lionel Messi - kaptajn på det argentinske landshold, spiller for den spanske "Barcelona" som en angriber. Den yngste atlet på denne liste er på ingen måde mindre signifikant i forhold til dette. I dag er Messi kun 26 år gammel, og hans karriere er stadig i fuld gang. Messi er den første fodboldspiller i historien, der bliver årets FIFA-spiller og Ballon d'Or fire gange. I løbet af 2012 formåede denne atlet at score 86 mål. Dette brød den tidligere verdensrekord, som Gerd Müller havde sat i 1972. Derudover blev han i 2011-2012 sæsonen Champions League-rekordholder for antallet af mål sendt til modstanderens mål. Messi er også den eneste tre gange vinder af Golden Boot.

The Golden Boot er en årlig fodboldpris, der gives til topscorer for de nationale mesterskaber i Unionen af europæiske fodboldforeninger (UEFA).

Lev Yashin

Lev Ivanovich Yashin er en sovjetisk fodboldspiller, hvis sportskarriere sluttede i begyndelsen af 1970'erne. Dette er en olympisk mester, europæisk mester og en fem gange USSR-mester. Men vigtigst af alt er vores landsmand den eneste målmand i historien, der nogensinde har modtaget den gyldne bold.