Lorenzo Bandini - Døden I Monaco

Lorenzo Bandini - Døden I Monaco
Lorenzo Bandini - Døden I Monaco

Video: Lorenzo Bandini - Døden I Monaco

Video: Lorenzo Bandini - Døden I Monaco
Video: F1 - 1967 Monaco GP - Lorenzo Bandini fatal crash 2023, Marts
Anonim

Som du ved, er banen i Monte Carlo den langsomste i mesterskabskalenderen. Samtidig er dette det farligste Formel 1. spor. På trods af dette døde kun en pilot i Monaco Grand Prixs lange historie på gaderne i det lille Fyrstendømme …

Lorenzo Bandini - Døden i Monaco
Lorenzo Bandini - Døden i Monaco

Lorenzo Bandini debuterede med verdensmesterskabet med Scuderia Centro Sud, der brugte Cooper T53s, ved den belgiske Grand Prix 1961. Meget snart bemærkede Commendatore ham og inviterede ham til holdet. I det første løb med de røde klatrede italieneren op på podiet. Det skete ved Monaco Grand Prix 1962.

Men så forværredes resultaterne, og Lorenzo startede det næste år i den tidligere stald, men allerede ved rattet i BRM. Men midt i mesterskabet vendte Bandini tilbage til Scuderia for aldrig at forlade det igen.

I løbet af de næste tre år vandt italieneren kun ved 1964's østrigske Grand Prix, og i 1966 startede Frankrig fra pole position. Da John Sjortis forlod holdet, blev Bandini leder.

Den 7. maj 1967 startede Lorenzo Bandini sit 42. løb i den 47. Grand Prix. Jack Brebem startede fra stang, Lorenzo tog føringen på første omgang, men tabte derefter mod Danny Hume. Italieneren blev nummer to og forsøgte at følge med.

På den 82. omgang i chicanen efter tunnelen mistede Lorenzo kontrollen over bilen, som straks kom i brand efter et stærkt slag mod hegnet. Det tog et stykke tid at tæmme flammerne, og Bandini blev evakueret fra bilen, men han fik 70% af sine kroppsforbrændinger, hvorfra han døde den 10. maj.

Derefter blev afstanden til Monaco Grand Prix reduceret betydeligt, og allerede i næste løb, i stedet for de sædvanlige 100 omgange, dækkede kørerne kun 80.

Til ære for Lorenzo er Lorenzo Bandini Trophy blevet tildelt siden 1992 i byen Brisighella i Italien for fremragende præstationer i Formel 1. I vores galleri finder du ud af, hvem der tildeles den 24. trofæ den 4. juni.

Populær af emne.