Tibetansk Gymnastik "Eye Of Rebirth": Fem øvelser

Indholdsfortegnelse:

Tibetansk Gymnastik "Eye Of Rebirth": Fem øvelser
Tibetansk Gymnastik "Eye Of Rebirth": Fem øvelser

Video: Tibetansk Gymnastik "Eye Of Rebirth": Fem øvelser

Video: Tibetansk Gymnastik
Video: The Five Tibetan Rites | Tibetan Exercise | SRMD Yoga 2024, Kan
Anonim

Komplekset med øvelser "Eye of Rebirth" sigter mod at øge en persons energiniveau. Det er baseret på gammel tibetansk praksis, der hjælper med at forynge og genoplive kroppen.

Tibetansk gymnastik
Tibetansk gymnastik

Den første og anden øvelse: rotation omkring sin akse og hævning af benene

Til den første øvelse skal du stå op, strække armene foran dig på linje med dine skuldre. Begynd derefter at dreje kroppen med uret, for første gang vil tre sådanne omdrejninger være nok. Hvis du føler dig meget svimmel, så prøv at holde blikket på et fast punkt i et stykke tid. Fingerspidser fungerer godt til disse formål.

Ved den anden øvelse skal du ligge på ryggen, helst på en slags blødgøringsmåtte. Hænderne ligger langs kroppen, fingrene er forbundet og presses mod gulvet. Løft dit hoved, tryk din hage mod brystet. Løft derefter dine lige ben lige op, men prøv at lade dit bækken være på gulvet. Vend derefter tilbage til den oprindelige vandrette position.

Når du udfører den anden øvelse, skal du kontrollere vejrtrækningen. Mens du er i vandret position, skal du tømme lungerne for luft. Når du løfter hovedet og benene, inhalerer du langsomt. Sænkning af hoved og ben ledsages af en jævn udånding. Det er vigtigt at fokusere på vejrtrækningsdybden, koncentrere sig om det og på fornemmelserne i kroppen.

Den tredje og fjerde øvelse: knælende og bordposition

Den tredje øvelse udføres på dine knæ, med knæene placeret i bækkenets bredde. Dette gør det muligt for hofterne at være oprejst. Placer dine håndflader på bagsiden af låret under dine bagdele. Hagen presses mod brystet. Derefter gøres følgende: Hovedet vippes tilbage og op, brystet sættes frem, rygsøjlen bøjes tilbage. I dette tilfælde kan hænderne hvile lidt på hofterne. Igen skal du i startpositionen være med tomme lunger, trække vejret langsomt, mens du udfører øvelsen.

Den fjerde øvelse udføres i siddende stilling, stræk dine ben foran dig, fødderne - skulderbredde fra hinanden. Bagsiden er lige, håndfladerne er på kroppens sider, fingrene er forbundet og ser fremad. Hovedet sænkes ned til brystet, hvorefter det smides tilbage og op. Kroppen hæver sig fremad og bringes til en vandret position, den skal være i samme plan med hofterne. Skinner og arme fungerer som lodret støtte. Vent et par sekunder, og vend tilbage til startpositionen. Se din vejrtrækning under hele øvelsen, start den med tomme lunger. Mens du løfter torsoen, skal du inhalere langsomt, ved slutpunktet skal du holde vejret.

Femte øvelse: Akut vinkelposition

Den femte øvelse udføres fra liggende stilling med en bøjet ryg. Palmerne og tæernes spidser fungerer som omdrejningspunkt, resten er over gulvet. Fingrene vender fremad, tæt lukket. Palmer og fødder er skulderbredde fra hinanden. Hovedet smides tilbage og op, hvorefter vi ændrer kroppens position. Det hviler stadig på håndfladerne og spidserne på tæerne, men nu i en spids vinkel med toppunktet øverst. Hovedet presses mod brystet, benene er lige. I liggende stilling er lungerne tomme, når kroppen foldes, tages en inhalation. På det yderste tidspunkt er vejrtrækningen forsinket, når man vender tilbage til vægten, udåndes.

Anbefalede: