Hvad Er Sportsboldspil

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Sportsboldspil
Hvad Er Sportsboldspil

Video: Hvad Er Sportsboldspil

Video: Hvad Er Sportsboldspil
Video: Silkeborg fan mener Dennis er ringe! 2023, Oktober
Anonim

Der er mange boldspil. De fleste af de spil, der bruger bolden, har lignende regler. Pointen er, at bolden rammer målet eller ikke bliver fanget af modstanderen. I dette tilfælde udføres alle handlinger på en speciel måde, som ligesom andre nuancer diskuteres detaljeret i reglerne for hvert enkelt spil.

Hvad er sportsboldspil
Hvad er sportsboldspil

Hvordan det hele begyndte

Gymnastikspil med brug af bolden er stødt på siden indianerne i Nordamerika, de oprindelige australiere og mange andre folkeslag. Selv de gamle grækere malede figurer af mennesker, der leger med runde genstande. De gamle romere, både unge og ærværdige mennesker, nød at spille bold og betragtede en sådan tidsfordriv som en fremragende øvelse for alle aldre.

Kuglen var endda fyldt med fjer, og ifølge forskellige versioner var det muligt at slå af med både hænder og fødder. Der var endda specielle handsker til hænderne, som det var muligt at slå og fange bolden med.

I middelalderen begyndte folk at skabe særlige rum til boldspil, og de første ledere af spillene blev valgt, og endda universiteter blev oprettet.

Indtil det tyvende århundrede i Rusland var rundere den mest udbredte og populære. Lapta er et boldspil, der minder meget om cricket, men i modsætning til det er reglerne for lapta meget enklere. Det vigtigste i spillet er, at spillerne blev opdelt i to hold, der blev kaldt "Byer", fangede bolden og derefter måtte "plette" resten af de flygte spillere med den.

Mest spillede spil

Spil, hvor den krævede attribut er en bold, kan opdeles i flere kategorier afhængigt af målet:

- Du skal score et mål. Det vigtigste er at score bolden i målet eller ramme målet med bolden. Disse inkluderer amerikansk og klassisk fodbold, felt- og boldhockey, vand og klassisk polo samt håndbold og basketball.

- Kast bolden over nettet. Denne kategori inkluderer tennis (stort og bord) og volleyball.

- At slå bolden - baseball, rundere (byer) med en flagermus - dette er cricket.

- Hit alle mål med det mindste antal hits, eller slå så mange mål som muligt i et. Dette inkluderer bowling, golf og billard.

I dag er der en masse boldspil. Der er spil, hvor sejren er grundlæggende, og der er spil, der udelukkende spilles for fornøjelse, for eksempel temari eller kemari. Målet med et sådant spil er at holde bolden i luften så længe som muligt og kaste den op med din fod.

Glem ikke gymnastik, hvor der bruges meget tid på øvelser med en bold. Der er også mange boldspil, der kan betragtes som betinget sport, de spilles i gårdene i henhold til deres egne regler.

Det betyder ikke noget, hvilket boldspil du foretrækker, det vigtigste er, at sport er godt for dit helbred.

Anbefalede: